• II Festiwal Smaków Liczyrzepy 2013
Karpacz , Inne

II Festiwal Smaków Liczyrzepy 2013 głosów
osób przybędzie osób dodało

  •  Jestem właścicielem
  • Oceń Więcej

  •   Zgłoś Więcej

    Zgłoś nieprawidłowość

    Zaloguj aby wysłać

  •   Dodaj do Więcej

    Zaloguj aby dodać

II Festiwal Smaków Liczyrzepy 2013

Atrybuty

Wstęp darmowy Wstęp darmowy Odpowiednie dla dzieci Odpowiednie dla dzieci Odpowiednie dla młodzieży Odpowiednie dla młodzieży

Dodane przez: Magdalena Kamińska


16.08.2013 (piątek)


12:00
Rozpoczęcie II Festiwalu Smaków Liczyrzepy.
Powitanie zgromadzonych Gości przez Dorotę Goetz i Macieja Rybiałka-organizatorów.
Zaproszenie na scenę oficjalnych Gości.
Oficjalne otwarcie Festiwalu przez Starostę Jeleniej Góry i Burmistrza Karpacza
Zaproszenie na scenę Jana Kuronia-przewodniczącego Jury. 
Przedstawienie programu i  atrakcji artystycznych.
Omówienie konkursów jakie w dniu dzisiejszym się odbędą.
Informacja, że konkurs na  Najlepszą Kuchnię Liczyrzepy rozpoczęty-zapraszamy do kupowania żetonów i wymieniania ich na potrawy.
Przedstawienie  z nazwy i obiektu, który prezentują Drużyn Kucharskich startujących w dniu dzisiejszym w Konkursie na Najlepszą Kuchnię Liczyrzepy.
Zaproszenie na stoiska LGD  do podziwiania produktów zwycięzców Skarby Ducha Gór
Zaproszenie na scenę Koło Gospodyń Wiejskich z Podgórzyna.
Jan Kuroń wręcza im  czek-nagroda za Pierożki Podgórzyńskie-Zwycięskie Danie Liczyrzepy 2012.
Zapowiedź gościnnego występu Orkiestry dętej.
Występ orkiestry dętej „Musikverein Baunach”
Informacja, że za chwilę rozpocznie się  Konkurs na Danie Liczyrzepy 2013
Krótki opis zasad konkursu.
Występ artystyki z Pogórzyna
Rozpoczęcie Konkursu na Danie Liczyrzepy 2013.
Występy zespołów folkowych i biesiadnych
Wyniki Konkursu na Danie Liczyrzepy 2013    
Wręczenie dyplomu przez Janka Kuronia 
Zaproszenie do zakupu żetonu i oddania swojego głosu na najlepszą Kuchnię Liczyrzepy-Drużynę-konkurs trwa do godz. 18:00
Ogłoszenie zakończenia konkursu na Najlepszą Kuchnię Liczyrzepy
Komisyjne podliczenie żetonów.
Zaproszenie na scenę drużyn, które brały udział w pierwszym dniu konkursu-podanie wyników z tego dnia Konkursu
Zaproszenie Gości do odwiedzin Festiwalu w dniu jutrzejszym od godz. 12:00 gdzie zostanie rozstrzygnięty konkurs na Najlepszą Kuchnię Liczyrzepy i zostaną rozdane nagrody w Konkursie Skarbiec Ducha Gór.
Podziękowania sponsorom i organizatorom.

20:00 
Rozpoczęcie Folk Festiwalu
    
17.08.2013 (sobota)

12:00
Rozpoczęcie Drugiego dnia Festiwalu Smaków Liczyrzepy-powitanie zgromadzonych Gości przez Dorotę Goetz i Macieja Rybiałka.
Zaproszenie na scenę Jana Kuronia-przewodniczącego Jury. 
Podsumowanie pierwszego dnia rywalizacji w konkursie na Najlepszą Kuchnię Liczyrzepy.
Zaproszenie do spróbowania zwycięskiego Dania Liczyrzepy 2013.
Przedstawienie programu i  atrakcji etc.
Omówienie konkursów jakie w dniu dzisiejszym się odbędą.
Przedstawienie Drużyn Kucharskich startujących w dniu dzisiejszym .
Uwaga Konkurs na Najlepszą Kuchnię Liczyrzepy rozpoczęty.
Tylko do godz. 18:00 można wymieniać żetony na dania którymi dzisiaj częstują nas Drużyny kucharskie-zapraszamy.
Zaproszenie na stoiska LGD  do podziwiania produktów zwycięzców Skarby Ducha Gór
Występ orkiestry dętej „Musikverein Baunach”
Pokaz kulinarny Janka Kuronia
Występy lokalnych zespołów
Informacja o zakończenie Konkursu na Najlepszą Kuchnię Liczyrzepy.
Komisyjne podliczenie żetonów.
Wyniki Konkursu na Najlepszą Kuchnię Liczyrzepy-ogłasza Janek Kuroń
Rozdanie nagród za Najlepszą Kuchnię Liczyrzepy.
Rozdanie nagród Skarbca Ducha Gór
19:00        Zakończenie II Festiwalu Smaków Liczyrzepy

Pokazy kulinarne na piecach konwekcyjnych  Drużyn Kucharskich będą się działy równolegle do występów na scenie-czas pokazu do ustalenia z chętnymi Drużynami

Wsparcie

Opinie

II Festiwal Smaków Liczyrzepy 2013 0 z 5 Oparte na 1 głosach. 1 opiniach.
× ukryj
Zasady dotyczące cookies Dokładamy wszelkich starań, aby traktować klientów uczciwie i otwarcie, przy uwzględnieniu najlepszych praktyk. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania naszego serwisu. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.